Jeg er sosialist!

Jeg er sosialist….

 

Av flere grunner! og jeg skal nå komme med noen av mine grunner!

Jeg er en sosialist! Et begrep som i vesten som noen ganger blir likestilt med å nærmest være en terrorist. Ting som » disse her jævla sosialistene som vil ta alle penga vårre og skatte skjorta av oss, og som ikke gir oss noe tilbake». Dette er blandt vanlige komentarer jeg får slengt i ansiktet hele tia. Og det irriterer meg grusomt, for det er feil. Da ler jeg og smiler 🙂

Jeg er iblandt de som mener at folk med mye penger skal betale mer skatt enn folk med lite penger. Og da må jeg bare komme med et eksempel for å få forklart det helt. Sett at det er to personer, en «banksjef» med årslønn på 7 millioner og en lærer som tjener 300 000. Da syns jeg det blir helt grunnleggende feil at lærern skal betale f eks 75 000 i skatt og at banksjefen skal betale det samme, eller en sum i nærheten. Selv om det finnes noen unntak er det sjefen og selvskapets ledelse som sitter HELT øverst på kontorene som tjener fett, mens arbeiderne tjener mye mindre. Men til syvende og sist er det jo arbeiderne som faktisk gjør den grunnleggende jobben? En med 9 mill i året har råd til å betale myyye mer enn man idag gjør. Litt merkelig at det er de rikeste av de rikeste som flytter til land med lite/ingen skatt? tydelig at man ikke vil bidra til de felles godene vi i Norge i dag kan ta for gitt!!! Det kalles fordeling og rettferdighet…

Jeg regner meg som en feminist. Feminister og feminisme blir sett på som noe rart og «skummelt tror jeg.  For som det ofte blir poengtert av diverse politikerer i Norge i dag, og andre mennesker, » Vi har jo likestilling i Norge i dag». Ja, vi har et mer likestilt samfunn enn andre steder, men det er mye igjen! Feminisme er en kamp som skal settes på jenter og kvinners primisser, for det er tross alt en kamp som gjelder de i større grad enn for meg, MEN jeg vil gjerne være med på den kampen. Jeg vil kunne si at jeg er en feminist, og vite hva det betyr!  For i Norge og verden i dag er det en klar og tydelig skeiv og urettferdig fordeling. Er man mann er man i utgangspunktet bedre rusta i samfunnet enn hvis man er kvinne. Er man en mann i det patriarkatiske og mannsjåvistiske samfunnet skal man ha spesielle egenskaper. Her er en liste som forklarer de ulike rollene innenfor kjønnsrollemønsteret:

Kvinne

– søt
– praktisk
– omsorgsfull
– hjemmeværende ( henger litt sammen med alt det andre)
– tilstede
– Noe man kan lene seg på

Mann:

– brautete 
– sterk/tøff
– den som jobber og tjener spenn 
– skal ta mye plass, på alle mulige områder
– skal være den som slapper av hjemme
– Helst lite følelsesladd. For er man for mye av det er man visstnok homo??(ulogisk)

oppsumering:
Jeg ønsker et samfunn hvor man ikke blir bedømt på grunnlag av kjønn. Jeg vil fjerne kjønnsrolle mønstrene fordi de kun er en hindring for oss mennesker i å være den vi vil eller kan være. Jeg ønsker at kvinner og menn skal ha like rettigheter, og at det skjønnhetsmarkedet/tyraniet som daglig knekker flere liv nedbrytes og at den syke kroppsfikseringen reklamen og industrien i dag fjernes!

 

Det siste jeg skal ta opp er kapitalismen, og dens kalde jævlige hånd.

Kapitalisme er et system som gjør de rike enda rikere, og de fattige enda fattigere. Det er kapitalismen sin feil at situasjonen er det den er i verden i dag. At vi har en penge krise, at vi har sultkrise, at vi har katastrofer i verden. Men fordi kapitalisme er et så stort tema vil jeg ikke si mer nå. Det vil heller komme som et eget innlegg veldig snart.

 

Som jeg alltid sier, still spørsmål, og kommenter!

 

Lenge leve sosialismen!

6 tanker på “Jeg er sosialist!

 1. hei sigurd, syns d va et ok inlægg, men kunne vært mye mer spesifisert utn å være så mye længer.. men hey i motsætning tel mæ så gidd du faktisk skrive.. stå på..

  «noringmagnus»

 2. Hrmpf, likestillingen har bare gått for langt. Det burde gå begge veier, ikke bare ende med at kvinner får gjøre hva de vil mens menn blir satt til siden. Se på millitæret eller gym timene for den saks skyld. Hvorfor skal kvinner ha det lettere enn menn der?

  Sosialisme er fail. Det har den rødgrønne regjeringen bevist nå. Vi trenger en mellomting; Mer privatisering, spesiellt i syke/omsorgsdelen av landet. Det er bare teit at det f.eks skal være flere måneders ventetid på å få hjernekirurgi. Samtidig så er jeg enig i hvordan du tenker når det gjelder skatter, systemet slik som det er nå er ikke rettferdig.

 3. Vel, når det gjelder Feminisme så må jeg si at man må se litt fra begge sider, for eksempel: To personer er samboere og har ett barn. Morra har førsterett på barnet, noe jeg synes er et selvfølge så lenge hu er istand til å passe på det. Men faren må uansett om han tjener mindre enn damen betale barnebidrag og alt det, selvom de hadde barnet like mye. Det er til og med menn som må betale massevis av penger i måneden til sine eks-koner selvom de bare har vært gift og aldri fått barn. Innen rett systemet så er kvinnen overlegen ovenfor mannen. Også når du snakker om «kjønnsroller» så går forskjellen ganske mye ut på fysikk, menn er bygd større og sterkere, mens kvinner er bygd mindre og svakere. Og det er noe Feminazier flest engang ikke greier å akseptere. Alle saker har to eller flere sider og det er noe flest folk er så utrolig ignorante på. Jeg tror på likestilling og fri ytringsfrihet men noen ganger synes jeg at noen saker bare bruker opp tiden til andre, beste måten å gjøre det likestillt noe det forsåvidt er i min mening så er det ved å bare leve livet som det er akkurat på den saken, «Feminisme var en veldig fin ide i 60-80 tallet men trenger forsåvidt bare å holde det som det er.

  Men jeg er enig i at penger burde fordeles litt mer likt mellom folk. Grådighet er et veldig stort problem i verden.

  Og da kommer jeg til en ting jeg synes er litt viktig og mange andre også. Narkotika, jeg personlig synes at de såkalte Soft-drugsene burde legaliseres. Det er bevist at de ikke er noe særlig avhengighets-dannende, forsåvidt ikke helsefarlig, selvom det hadde vært det så er det jo opp til enkelt personer å avgjøre om de vil ha det eller ikke. Og det er utrolig urettferdig at folk blir straffet for noe som egentlig ikke er kriminelt, for å begå en kriminell handling så burde det gå ut på at man ikke skal skade noen andre personer? Også imens Alkohol og Nikotin som begge er avhengighetsdannende, farlig for kroppen og skadelig for hjernen er lov pågrunn av at staten vil tjene på det. Cannabis (Planten man får Marijuana og Hash ut av) er jo egentlig en vidunderplante, imens Cannabis har massevis av beviser på at det har positive bi-effekter som å være godt imot visse lidelser, og at det er skikkelig deilig. Imens Alkohol og Nikotin bare er godt, det har ingen som helst helbredelig virkning på kroppen, men det er fremdeles lov? Hvis man leser litt om hvorfor det er ulovlig så finner man ut at det er pågrunn av Rasisme, uvitenhet om det som ble misbrukt gjennom propaganda og fordi at hvis Cannabis hadde vært lovlig så hadde Legemiddel-firmaer, oljefirmaer, papir-firmaer og mange flere blitt danket ut av en mye bedre løsning.

  Og det å ulovligjøre en substans som ikke kan skade andre en enkelt personen i seg selv er veldig likt det å ta bort fri-vilje.

  Det var kanskje litt utenfor men jaja. For mere informasjon om hvorfor Cannabis/Hamp er ulovlig. Les http://leda.lycaeum.org/?ID=11818-

 4. Må si meg enig med «Anonymous» angående feminisme. Fra et biologisk standpunkt er menn og kvinner meget forskjellige. Både hvordan kroppene våre er og hva slags tankemønstere vi har. Jeg er for likestilling, men total likestilling mener jeg ikke kan oppnås.

 5. Sigurd:

  «Sett at det er to personer, en “banksjef” med årslønn på 7 millioner og en lærer som tjener 300 000. Da syns jeg det blir helt grunnleggende feil at lærern skal betale f eks 75 000 i skatt og at banksjefen skal betale det samme, eller en sum i nærheten»

  Se på dette regnestykket:

  7.000.000 *0.20 = 1.400.000
  300.000 *0.20 = 60.000

  Er beskattningen her i nærheten av hverandre? Sikker på at du ikke mener at det er rettferdig at banksjefen skal ende på noenlunde lik nettoinntekt som læreren ved å endre prosenten?

  7.000.000 *0.90 = 6.300.000 = 700.000
  300.000 *0.20 = 60.000 = 240.000

  Sett at banksjefen har mye mer ansvar og kanskje jobber 4 ganger så mye som læreren så er det vel også riktig at man får betalt mer.

  Hva er det egentlig som er urettferdig med det første regnestykket? Det kommer jo tydelig frem at personen som tjener mest også betaler mest skatt.

  Hva gjør dere når dere er ute å spiser med en som går på trygd? Da må vel dere betale 90% av regningen til den personen da eller? Hvis ikke så er du vel ikke en sosialist?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s