SU.no speiler WikiLeaks

Sosialistisk Ungdom setter i dag opp en «speil-side» av varslernettstedet WikiLeaks. – SU ønsker å forsvare ytringsfriheten, derfor ønsker vi å bidra til å vanskeliggjøre klappjakten på WikiLeaks, sier SU-leder Olav Magnus Linge. Sjekk ut http://wikileaks.su.no .

Fredag 10. desember 2010Tips en venn | Utskriftsversjon | Del
Fra kl 11.00 i dag kommer Sosialistisk Ungdoms nettside http://www.su.no til å speile varslernettstedet WikiLeaks gjennom domenet http://wikileaks.su.no/ .

– Rent teknisk betyr det at vi setter opp en parallell-server som vil være med å gjøre det vanskeligere for USA og andre vestlige stormakter å stenge varslersiden.

– WikiLeaks er den største utvidelsen av det politiske demokratiet på flere år. Varslernettsiden har avdekket overgrep og maktmisbruk. Det bidrar til mer åpenhet og til at vanlige folk kan få vite mer om hva de som styrer gjør bak lukka dører, sier SU-leder Olav Magnus Linge.

– Hykleriet til vestlige politikere er nesten uten grenser, når de den ene dagen tildelder priser til dissidenter i land langt borte, og den neste struper ytringer som truer deres egen makt, sier Linge.

– Når ansvarlige for WikiLeaks trues med dødsstraff og at nettsider og servere stenges ned, misbruker vestlige stormakter sin makt. Derfor er det viktig at så mange nettaktivister forsvarer ytringsfriheten og bidrar til å holde WikiLeaks gående, sier SU-lederen.

Én tanke på “SU.no speiler WikiLeaks

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s