La torsken pule i fred!

Jeg er imot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. Her er noen grunner:

– Lofoten og Vesterålen er matfatet til den siste store torskebestanden i Verden. Det er ikke sikkert hvilke effekter utbygging av oljeindustri i området vil ha for fisken, men det er grunn til å tro at den kan forlate området som følge av utbygging. Det er derimot dokumentert at seismikkskytinga som brukes til å finne olje i perioder har skremt fisken vekk, vi vet også at et utslipp fra en av plattformene vil ha katastrofale konsekvenser for alt dyrelivet i området.

– Arbeidsplassene som vil bli skapt ved en eventuell utbygging er for folk med kompetanse på feltet, disse bor i dag stort sett på Vestlandet . De lovte arbeidsplassene for folk i Nord-Norge vil i stor grad kun være i servicenæringen tilknytta oljenæringa. En utbygging av olje vil også føre til en reduksjon av arbeidsplasser innen turist- og fiskerinæringa. SV ønsker i stedet å skape arbeidsplasser rundt utbygging og forskning på fornybar energi i nordområdene.
– Vi vet at verden må kutte CO2-utslipp for å motvirke klimakrisa. Da er utbygging av mer olje feil vei å gå. Selv om norsk oljeindustri er blant verdens mest miljøvennlige gjør vi mer for miljøet ved å eksportere vår oljeteknologi til andre land, samt å bli verdensledende på fornybar energi.
Det er en reell risiko for utslipp fra plattformene, dette vil det være uansett hvor moderne disse blir. Faren for uhell med skip er også til stede. Når vi legger til at Lofoten og Vesterålen er et værutsatt område der et utslipp vil ha katastrofale konsekvenser skjønner vi at å bygge ut i nord er å spille poker med naturen og fisken i området som innsats.

Det finnes hundrevis av gode argumenter for å være i mot, men disse tre samler opp mange av dem.

La oss også huske følgende. Dette vil ikke skape mange arbeidsplasser i nord slik mange påstår. Det vil i virkeligheten bety at man flytter arbeidskraft fra østlandet/sør norge til nord. VIktig argument å huske
Torsk

LA TORSKEN PULE I FRED

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s