En god start!

DAG 1 i akershus SUs skolestartkampanje:

I dag var jeg med to andre SUere på Strømmen VGS som er en yrkesfagskole med påbygg.

VI vervet 19 personer og det var mange positive. Pga ymse ansatte måtte vi stikke, men fikk beskjed om at vi kunne komme tilbake senere! jeg hørte mange forskjellige historier, noe som er hovedgrunnen til at vi reiser rundt på skoler og snakker med folk! Det var folk som bekreftet mye av det jeg har hørt og trodd: De fleste sier de ikke tror de får læring, stipendet dekker ikke alt og at det ofte blir for mye teori i allmennefag! Folk var veldig enige med oss, og hadde vi hatt mer tid hadde mange fler blitt med!

Derfor gleder jeg meg videre til å besøke skoler de neste ukene.

Kampanjen har 3 hovedpunkter!

1. Lovfesta rett til læringeplass.

2. Mer praksis inn i skolen. Skolen er for mye teoritung.

3. Gratis skole. For det er ikke slik i dag. Allmenn har det gratis (med unntak av noen turer for noen skoler) mens yrkesfagelever må i verste fall betale tusenvis av kroner for utstyr…
SU, med SV er de eneste som er for lovesta rett til læringplass. Høyre og FRp er imot. You know where you belong: To the left!

Én tanke på “En god start!

  1. Ehja. Du kan lovfeste så mye du vil, men jeg kan fortsatt ikke se hvordan du skal kunne lovfeste noe, og at det dermed automatisk blir masse arbeidsplasser. Dersom dere hadde fjernet lærlingavgiften (som ditt parti kjemper for å beholde, btw) hadde dere ikke hatt behov for å lovfeste noe som helst.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s