Sosialistisk Ungdom er på yrkeselevenes side!

Vi i Sosialistisk Ungdom mener at det skal være lovfesta lærlingplass. Vi mener at yrkeselever skal få høyere stipend fordi dagens ordning ikke på langt nær dekker alt utstyr som må kjøpes.  Vi mener dette fordi vi vil forme Norge i en positiv retning. En retning hvor elever blir tatt på alvor. En retning som gjør at vi om 10 år faktisk har yrkespersonell. Heldigvis er det ikke bare kakser i dress på børsen som former samfunnet. Heldigvis er det ikke bare akademikere som holder landet i gang.

Slik det bør være for alle yrkeselever!


Nei, et samfunn trenger praktiske yrkesfaglige folk, og vi i SU tar dem på alvor.Høyre og FrP er imot lovfesta plass til lærlingeplas fordi de mener det vil ødelegge selvskaper at man blir ”tvunget” på med lærlinger. Men hvis vi skal følge denne late og slappe tankegangen ender vi opp som noen slappe blautfisker om 10 år uten marg og bein.  Tenk smart, tenk langsiktig. Tenk solidarisk, et ord høyresia missbruker.

Én tanke på “Sosialistisk Ungdom er på yrkeselevenes side!

  1. Høyre er også imot lærlingeskatt og arbeidsgiveravgift. Begge faktorer som gjør det umulig å gjennomføre noe så tåpelig som lovfestet rett til lærlingeplass. Gir man en rettighet, går det utover en annens frihet, fordi du må tvinge noen for å gjennomføre rettigheten. Vi tenker solidarisk; nå må dere begynne å _tenke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s